Transgendergroep Nijmegen

De Transgendergroep Nijmegen

Een bijdrage leveren aan de emancipatie en sociale acceptatie van transgenders in de samenleving, daarop zijn de activiteiten van de Transgendergroep Nijmegen gericht.

Naast een café avond organiseert de Transgendergroep Nijmegen regelmatig lezingen, workshops, films en sociale activiteiten.

Kijk voor meer informatie op www.transgendernijmegen.nl

Mijn ervaring

Sinds december 2015 ben ik actief bij de Transgendergroep. Ik ondersteun tijdens activiteiten zoals de introductiedagen op de Radboud Universiteit en de Hoge school van Arnhem en Nijmegen. Hier gaf ik informatie en voorlichting aan studenten.

Ik ben door mijn vrijwilligerswerk met veel transgenders in contact gekomen en meerdere gesprekken met hen gevoerd over hun ervaringen, uitdagingen en krachten. Ik ben hierdoor beter gaan begrijpen wat het betekend om transgender te zijn.

Dankzij de Transgendergroep Nijmegen ben ik betrokken geraakt bij Free PATHH. Het gratis event over de Praktische Aanpak Transgender Gezondheidszorg en Mensenrechten. Hier heb ik een workshop gendereuforie mogen geven aan meer de 40 transgenders. Lees meer hierover bij Workshop Gendereuforie.

Leave your comment