Bijeenkomsten

GettyImages-554392555-56a504fb5f9b58b7d0da928a

Workshop Intimiteit, grenzen en verlangens

In november organiseren ik in samenwerking met de Transgendergroep Nijmegen een workshop over intimiteit, grenzen en verlangens. De workshop zal eind dit jaar gehouden worden in Nijmegen. De exacte datum en locatie worden nog bekend gemaakt. Nico Lippe van de Transgendergroep Nijmegen zal aansluitend een workshop over biseksualiteit organiseren.

Wat gaan we doen?

In een besloten en veilige setting gaan we het met elkaar hebben over hoe we onze intimiteit beleven. Wat zijn hierin onze verlangens en grenzen, wat hebben we nodig van de ander en onszelf om intimiteit op een prettige manier te ervaren?

Dit kan zijn bij een intieme relatie met je partner, een vriendschap of een seksuele relatie met een ander. Tijdens de workshop worden we ons bewust van welke behoeftes en verlangens we hebben. Wat hebben we van de ander en onszelf nodig om ons te kunnen opstellen voor intimiteit en ons veilig en geborgen te voelen? Welke voorwaarden en behoeftes heb je hierin?

We kijken ook naar waar onze grenzen liggen. Er is hierbij ook zeker ruimte om ervaringen te delen waarin je grenzen zijn overschreden en hoe je hiermee om kunt gaan. We leren vooraf nadenken over wat onze grenzen zijn, zodat we ze tijdens het samenzijn met de ander onze grenzen eerder herkennen en kunnen communiceren. Dit zorgt ervoor dat we zelf zorg kunnen dragen voor een prettige ervaring en ons meer kunnen openstellen voor intimiteit.

We nemen hierbij eerdere prettige ervaringen en momenten van intimiteit als uitgangspunt om bewust te worden van wat nou precies maakte dat het een fijne ervaring was. Op deze manier komen we erachter wat we echt nodig hebben.

Het uitwisselen van ervaringen staat centraal en we kunnen elkaar tips en advies geven over hoe we met situaties en intimiteit kunnen omgaan.

Wellicht heb jij je lange tijd niet comfortabel gevoeld met het lichaam wat niet bij je paste en heb je daarom het moeilijk gevonden om je open te stellen voor intimiteit of is dit nog steeds het geval. Misschien ben je al verder in je transitie en kun je nu eindelijk wel gaan ontdekken en wil je graag kijken wat je hierin nodig hebt. Of je wilt graag de ervaringen van andere horen om daarin steun en herkenning vinden. Het kan ook zijn dat je partner in transitie is of wil gaan en weet je niet goed wat dit voor jullie relatie en intimiteit betekend of moet je wennen aan de nieuwe situatie.

In deze workshop creëren we een plek waar we op zelfonderzoek uit kunnen gaan en waarin we steun, (h)erkenning vinden bij elkaar door het uitwisselen van ervaringen.

Wil je graag vooraf een inleidend gesprek of meer informatie over de inhoud van de workshop dan kun je mij altijd bellen of je vraag stellen via de mail. Kom met mij in contact door op de onderstaande button te klikken. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen.