OVER TRANSPECTRUM

Logo Transpectrum transgenderzorg groot

Oprichting van Transpectrum

Transpectrum is in 2016 opgericht door Youri de Blok. Youri heeft een achtergrond in Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Als Bachelor of Social Work is hij afgestudeerd aan de HAN University of applied sciences.
Als maatschappelijk werker heeft Youri zich gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die transgender zijn. Hij vindt het bijzonder belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan de sociale transitie en hoe je omgaat met de medische behandelingen.

Wat Youri als hulpverlener kenmerkt is het vermogen om aan te sluiten bij de ander. Youri gaat uit van jouw wensen en behoeften in de hulpverlening en vindt daarbij belangrijk dat de ander zich serieus genomen en begrepen voelt. Door de vele gesprekken die Youri al heeft gevoerd met mensen die transgender zijn weet hij het nodige over de ervaringen, uitdagingen en krachten die transgender personen hebben. Samen met Youri's kennis over genderidentiteit en diversiteit probeert hij een bijdrage te leveren aan de psychosociale zorg aan transgender personen.

profiel-foto-youri

Over Youri

"De missie van Transpectrum is om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling en bewustzijn waardoor zij meer zichzelf kunnen worden. We ondersteunen transgender personen in het proces om te worden wie ze al zijn en om een leven te creƫren met zo veel mogelijk kwaliteit. Het doel is om hen kracht bij te zetten in het eigen proces van verandering en zelfwording."